DHL ExpressHire
us!

Hoe onze app de werkdag van DHL-chauffeurs een stukje aangenamer maakt.

DHL Express is er voor iedereen die een zending wil versturen. Of dit nu een gaat om een pakket naar particulieren of pallets naar zakelijke adressen. DHL Parcel biedt voor iedere verzendbehoefte de perfecte oplossing. Met zoveel zendingen zit optimalisatie in de details.

DHL had een probleem, chauffeurs reden hun routes niet altijd even efficiënt. Ze kenden de omgeving waarin ze reden op hun duimpje maar reden op basis van hun eigen gevoel. Het kostte daardoor erg veel moeite om nieuwe chauffeurs in te werken en er moest ruim gepland worden omdat men niet wist hoeveel tijd je voor een bepaalde hoeveelheid pakketten nodig had. Kortom: dat kon efficiënter. Er was een oplossing nodig. Het liefst eentje die ze, bij succes, wereldwijd konden gaan inzetten. Want het wiel opnieuw uitvinden, daar hebben ze bij DHL een hekel aan. Het ontwerp van de DHL app moest vooral heel praktisch zijn. Dus zonder grote afbeeldingen, moeilijk leesbare lettertypes of ingewikkelde handelingen. Efficiëntie stond bij dit project voorop.

Opdrachtgever: DHL Express

DHL Express

Oplossing

We moesten er even voor gaan zitten. Duizenden mogelijke routes, tienduizenden wegen, honderden chauffeurs. Dat betekent miljoenen bytes aan data die constant via een server geüpdatet moeten worden. En dat mag geen uren tijd kosten. We ontwikkelden een systeem met een uniek algoritme dat voortdurend de meest efficiënte en optimale route berekent aan de hand van een groot aantal parameters. Het kost de app de helft van een milliseconde. Mooi werk.

DHL Express
DHL Express
DHL Express

Resultaat

Besparing per chauffeur, per dag: 45 minuten. Ongelooflijk, al zeggen we het zelf. Elke chauffeur weet exact wanneer hij klaar is met zijn route. De planner, het brein op kantoor, weet dankzij GPS bij wie hij het beste een pick-up kan inplannen. Op elk moment. Zelfs als de chauffeur onderweg is. Hij ontvangt een melding die hij kan bevestigen of afwijzen. Iedereen blij. De app maakt de werkdag van vele DHL-bezorgers een stukje aangenamer. Een bedrijfsproces dat dankzij onze technologie geoptimaliseerd is.

  • Besparing per chauffeur, per dag: 45 minuten.
  • Werktevredenheid per chauffeur gestegen met 25%
  • Inwerkperiode van 4 dagen naar 1 uur.
  • 22% meer pakketverwerking per dag.

Kan ik je helpen?

Meer weten over dit project of een andere vraag? Mail Marco op marco@ionline.nl of bel naar +31645068084.

Maak een afspraak

Jameson

Volgende case