Terug naar overzicht

Website beheren via FTP

Je beheert je website eenvoudig via FTP(S), zoals je wellicht al gewend bent. Houd er rekening mee dat wij “plain” FTP hebben uitgeschakeld en dat onze servers dus alleen inlogpogingen via een beveiligde verbinding accepteren. Zo zorgen we ervoor dat niemand anders het wachtwoord voor FTP voor jouw website kan achterhalen. Geef daarom in je FTP-client aan dat er een beveiligde verbinding tot stand moet worden gebracht met gebruik van van TLS/SSL.

Om toegang te krijgen tot je website via FTP moet je eerst weten wat het adres is van de server waarop wij jouw website hebben geplaatst. Dit is niet ingewikkeld en, omdat je website in principe niet door ons wordt verplaatst, eenmalig. Eenmaal bekend kun je dit serveradres opslaan in je FTP-programma.

Het adres van de server waarop je website staat kun je vinden op de dienst-detailpagina binnen ons portal. Het serveradres van je website kun je daarnaast ook eenvoudig te achterhalen door in je browser naar plesk.jouwdomeinnaam.nl te gaan. Je wordt dan doorgestuurd naar de Plesk-loginpagina. De URL waarnaar je wordt doorgestuurd ziet er altijd als volgt uit: swhs__.ionline.nl (bijvoorbeeld swhs01.ionline.nl). En dit is dan ook het adres van de server waarop je website staat!

Het wachtwoord voor FTP kun je opnieuw instellen via het Plesk-controlpanel via Web Hosting Access en is niet gelijk aan je login voor het portal.

Om veiligheidsredenen kan onze helpdesk het huidige wachtwoord niet inzien en dus niet met je delen.

Lukt het niet om via FTP toegang te krijgen tot je website? Neem dan even contact met ons op. We kijken graag even met je mee!