Terug naar overzicht

Cronjob instellen

Soms is het wenselijk om periodiek een script uit te voeren. Bijvoorbeeld een script dat iedere nacht een overzicht met de bestellingen van die dag naar je e-mailadres stuurt.

Om periodiek een (PHP-)script uit te voeren kun je binnen het Plesk-controlpanel Scheduled Tasks aanmaken. Eenmaal ingelogd in Plesk, klik je rechts in menu op Scheduled Tasks en vervolgens op Add Task. We raden je aan om het script niet via de webserver uit te voeren (Fetch a URL). maar als Run a command. De reden hiervoor is dat de webserver zo is ingesteld dat deze een time-out geeft wanneer het uitvoeren van een script langer duurt dan 30 seconden.

Het commando dat je opgeeft ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

php /httpdocs/test.php

Afhankelijk van het hostingpakket limiteren wij de hoeveelheid CPU-capaciteit en geheugen die te gebruiken is voor de uitvoering van het script op 100% (één core) en 1 GB RAM-geheugen (Webhosting Plus) of 2 GB RAM-geheugen (Webhosting Pro). Zo zorgen we ervoor dat we voor iedere website op de betreffende server voldoende (+ iets meer) resources beschikbaar hebben. Houd er rekening mee dat als je een heel zwaar script uitvoert, dit de prestaties van je website kan beïnvloeden.