Terug naar overzicht

E-mail instellen in je e-mailprogramma

In dit artikel helpen we je op weg bij het instellen van je e-mail. Als het goed is, kinderlijk eenvoudig. De meeste instellingen geven wij al door aan je e-mailprogramma, zodra je je e-mailadres invult. Probeer het maar eens!

Als je de gegevens toch zelf in moet vullen, dan is onderstaande informatie van belang voor je.

Als je Mail+ afneemt voor je hostingpakket, dan gebruik je de volgende servers:

Server voor binnenkomende e-mail (IMAP)
mail.ionline.nl (poort 993)

Server voor uitgaande e-mail *
smtp.ionline.nl (poort 465)

Als je geen Mail+ afneemt voor je hostingpakket, dan gebruik je de volgende servers:

Server voor binnenkomende e-mail (POP3)
mail.ionline.nl (poort 995)

Server voor uitgaande e-mail
De uitgaande mailserver van je internetprovider (zoals Ziggo of KPN). Raadpleeg voor meer informatie de helpdesk-pagina van je internetprovider.

Je e-mail instellen in Outlook (handmatig):

 • Open Outlook, klik op Bestand en klik in het nieuw geopende scherm op Accountinstellingen;
 • Klik in het nieuw geopende scherm tweemaal op uw e-mailadres. Verander in het nieuw geopende scherm de inhoud van het tekstveld Server voor inkomende e-mail in mail.ionline.nl;
 • Wanneer u de uitbreidingsmogelijkheid Mail+ afneemt, verander dan de inhoud van het tekstveld Server voor uitgaande e-mail (SMTP) in smtp.ionline.nl. Wanneer u niet de uitbreidingsmogelijkheid Mail+ afneemt, laat de inhoud van dit tekstveld dan ongewijzigd. U gebruikt een andere uitgaande e- mailserver, bijvoorbeeld die van uw internetprovider;
 • Klik vervolgens in hetzelfde scherm op Meer instellingen en vervang, wanneer:
  • u de uitbreidingsmogelijkheid Mail+ afneemt en gebruikmaakt van IMAP de inhoud van het tekstveld Inkomende e-mail (IMAP) in 993 en selecteer bij Gebruik het volgende type versleutelde verbinding de optie SSL.
  • u niet de uitbreidingsmogelijkheid Mail+ afneemt en gebruikmaakt van POP3 de inhoud van het tekstveld Inkomende e-mail (POP3) in 995 en selecteer bij Gebruik het volgende type versleutelde verbinding de optie SSL.
 • Wanneer u de uitbreidingsmogelijkheid Mail+ afneemt, verander (alleen) dan de inhoud van het tekstveld Uitgaande e-mail (SMTP) in 465 en selecteer bij Gebruik het volgende type versleutelde verbinding de optie SSL. Wanneer u niet de uitbreidingsmogelijkheid Mail+ afneemt, laat de inhoud van deze tekstvelden dan ongewijzigd. U gebruikt een andere uitgaande e-mailserver.
 • Open, (alleen) wanneer u Mail+ afneemt en gebruikmaakt van onze uitgaande e-mailservers, het tabblad Server voor uitgaande e-mail en zorg ervoor dat de opties Voor de server voor mijn uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist en Dezelfde instellingen gebruiken als voor mijn inkomende e-mail zijn ingeschakeld.
 • Klik op OK en Volgende in het vorige scherm. De mogelijkheid bestaat dat Outlook om uw gebruikersnaam en wachtwoord vraagt. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op OK.

Lukt het niet om je e-mail in te stellen of heb je graag persoonlijke ondersteuning bij het instellen van je e-mail? Neem dan even contact met ons op.